S01 E34 - A Mèxic arriben la meitat dels visitants de Llatinoamèrica i el Carib
S01:E34

S01 E34 - A Mèxic arriben la meitat dels visitants de Llatinoamèrica i el Carib

Episode description

Les dades que ara comentarem provenen del Banc Mundial, de l’any 2019, per tant abans del COVID. Els he trobat graficats per Latinometrics, un portal que es dedica a publicar i divulgar interessants dades sobre la regió.

Parlarem del nombre de persones que van arribar a cadascun dels països de Llatinoamèrica i el Carib, ja sigui per aire, mar o terra, per feina o turisme. Els anomenarem “visitants”. I parlem d’un total de 41 països.

En total, hi ha hagut uns 200 milions de visitants el 2019. I Mèxic és el principal destí atraient el 48% d’aquests visitants, és a dir, 97 milions.

El segueixen: la República Dominicana, l’Argentina i les Bahames amb un 4% cadascun. Uns 7 milions de visitants a cadascun d’aquests països. Després, al voltant del 3% hi són: Brasil, Xile i Perú, amb uns 5 milions de visitants per país. I amb un 2% dels visitants (uns 4 milions) hi són: Puerto Rico, Colòmbia, Paraguai, Cuba i Jamaica.

Al final del rànquing hi ha els països més petits, molts dels quals són illes de parla anglesa, francesa o holandesa. Els 3 darrers països del rànquing amb més d’un milió d’habitants són de més a menys: Nicaragua amb un milió i mig de visitants, Bolívia amb un milió 200 mil visitants, i Veneçuela amb 800 mil visitants.

Tingues en compte que molts d’aquests visitants poden ser del país veí o de la mateixa regió. Serà interessant en un episodi futur analitzar l’origen d’aquests visitants.

Com de costum, a la descripció de l’episodi et deixo l’enllaç a la font i un gràfic amb aquestes i més dades.


Font 1: https://www.reddit.com/r/dataisbeautiful/comments/ztrbdj/oc_mexico_welcomes_nearly_half_of_all/

Font 2: https://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.ARVL?end=2019&locations=ZJ-MX&start=1995

Música: Audionautix.com

Software: Gimp, Audacity, Kdenlive, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils