S01 E25 - A Spotify aquest 2022 els pòdcasts creixen en audiència fins a un 300% a països com Espanya
S01:E25

S01 E25 - A Spotify aquest 2022 els pòdcasts creixen en audiència fins a un 300% a països com Espanya

Episode description

Vegem 5 punts rellevants del darrer informe de Megaphone sobre l’evolució del trànsit i la publicitat al sector del #pòdcast aquest 2022. Encara que les dades són de Spotify, ens donen una mostra molt representativa del panorama al sector.

  1. L’audiència es dispara al sud d’Europa. Països com França, Espanya i Itàlia han augmentat al voltant d’un 300% el nombre de baixades d’episodis. Això és brutal: 3 cops més en un any. Esperem que alguns d’aquests nous oients caiguin a les urpes d’aquest humil pòdcast.

  2. Es fa més gran el ventall d’edats interessades a escoltar el pòdcast. Hi ha hagut un augment aproximat del 50% del nombre d’oients únics tant a la franja 13 a 17 anys, com a la franja de majors de 55 anys. Això significa un augment de prestigi del pòdcast com a canal mediàtic, i obre les portes a diversificar molt més l’oferta actual de continguts, per atendre aquests nous oients.

  3. Augment de l’interès per pòdcasts relacionats amb la salut física i mental. Tot i que les categories de pòdcasts més populars segueixen sent Societat i Cultura, i Notícies, les categories que han gairebé doblat oients són les relacionades amb Salut i benestar, religió i espiritualitat, i música.

  4. Es diversifiquen les maneres d’escoltar els pòdcasts. Tot i que el 90% l’escoltem des del mòbil, ha augmentat un 130% l’escolta des del cotxe i un 80% des d’altaveus i televisors intel·ligents.

  5. Es multiplica per 12 el nombre d’anunciants relacionats amb el B2B, és a dir, d’empreses oferint serveis per a empreses. I es tripliquen els anunciants de Viatges i Oci, i els de productes farmacèutics. I és que la mitjana global de conversió de la publicitat a pòdcasts és d’un sorprenent 1.28%

Aquestes dades són esperançadores per als que confiem i invertim esforç en fer servir el pòdcast per aportar informació valuosa al públic. És paradoxal que a l’era de la imatge 4k i 120Hz, el format àudio creixi en popularitat de forma tan intensa. Esperem que no sigui una moda i que aprofitem aquesta pujada per professionalitzar i madurar aquesta indústria.

Avui et demanaré que si t’agraden els continguts d’aquest pòdcast, el comparteixis a les xarxes. Gràcies per endavant.


Font: https://megaphone.spotify.com/learn/2022-podcast-trends-report

Música: Audionautix.com

Programari: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils