S01 E20 - La depressió afecta una de cada 20 persones, fins i tot de forma mortal
S01:E20

S01 E20 - La depressió afecta una de cada 20 persones, fins i tot de forma mortal

Episode description

La depressió és una malaltia freqüent a tot el món, ja que s’estima que afecta el 5% dels adults, és a dir, un de cada 20! A escala mundial, aproximadament 400 milions de persones tenen depressió. La depressió és diferent de les variacions habituals de l’estat d’ànim i de les respostes emocionals breus als problemes de la vida quotidiana. Es pot convertir en un problema de salut seriós, especialment quan és recurrent i d’intensitat moderada a greu. Pot causar gran patiment a la persona afectada i alterar-ne les activitats laborals, escolars i familiars. En el pitjor dels casos, pot portar el suïcidi. Cada any se suïciden més de 700 mil persones.

Tot i que hi ha tractaments coneguts i eficaços contra els trastorns mentals, més del 75% de les persones afectades als països d’ingressos baixos i mitjans no rep cap tractament. Però és que, fins i tot als països amb ingressos alts, les persones que experimenten depressió sovint no són correctament diagnosticades, mentre que altres que en realitat no pateixen el trastorn són sovint diagnosticades erròniament i tractades amb antidepressius.

Espero que aquesta informació et faci més cautelós quan tinguis a prop algú amb problemes d’ànim. És un assumpte delicat i complex, el que podem fer és ser cautelosos i no evitar l’ajuda de professionals.

He pres aquesta anàlisi d’un article de premsa de l’Organització Mundial de la Salut, basat en dades del 2015 al 2019. Tens informació més detallada en la descripció d’aquest episodi.


Font 1: https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/depression

Font 2: https://vizhub.healthdata.org/gbd-results/?params=gbd-api-2019-permalink/d780dffbe8a381b25e1416884959e88b

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils