S01 E18 - Facebook, la xarxa social més usada del món, reuneix una de cada 3 persones del planeta
S01:E18

S01 E18 - Facebook, la xarxa social més usada del món, reuneix una de cada 3 persones del planeta

Episode description

Els següents resultats es desprenen d’un rànquing de les xarxes socials amb més usuaris, amb dades de gener de 2022, presentat per Statista.

Facebook és la més utilitzada amb gairebé 3 mil milions d’usuaris actius. Atès que la població mundial està sobre els 8 mil milions, això significa que un de cada 3 humans usen Facebook.

El segueix de prop, en un segon lloc, Youtube amb gairebé 2600 milions. Després Whatsapp amb 2000 milions. I després Instagram amb 1500 milions, és a dir, la meitat que Facebook.

En quart lloc hi ha la súperaplicació i xarxa social xinesa Wechat, amb gairebé 1300 milions. És a dir, gairebé tots els ciutadans xinesos la fan servir. Wechat és tot un ecosistema on els seus usuaris fan gairebé de tot: conversar, publicar, jugar, comprar, pagar serveis, i un llarguíssim etcètera.

En cinquè i sisè lloc hi ha TikTok i Facebook Messenger, amb mil milions d’usuaris cadascuna.

Hem de baixar fins al nivell 12 per trobar Snapchat i Telegram amb 570 milions cadascuna, Pinterest amb 444 milions, Twitter amb 436 milions, Reddit amb 430, i Quora amb 300 milions.


Font: https://www.statista.com/statistics/272014/global-social-networks-ranked-by-number-of-users/

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils