S01 E17 - Un de cada 3 museus del món són a Europa?
S01:E17

S01 E17 - Un de cada 3 museus del món són a Europa?

Episode description

La informació següent ha estat extreta de l’informe de la UNESCO del 2021 sobre l’obertura de museus durant la pandèmia de COVID el 2020. Però em va semblar més interessant l’annex amb el nombre de museus registrats a cada país de l’ONU i de fora.

Anem amb els números. En primer lloc, es troba Europa amb un 30% del total. És a dir, més de 40 mil museus. El segueix el grup “Altres” amb un 24%, i també USA amb un altre 24%, un total de 33 mil museus. En tercer lloc, queda la regió d’Àsia-Pacífic amb un 13% (18 mil museus). El segueix Llatinoamèrica amb un 6% dels museus del món (9 mil). I finalment s’indica que l’Àfrica i l’Orient Mitjà amb prou feines tenen un 1% dels museus del món, gairebé 2 mil en total.

Certament, els resultats fan pensar molt sobre la precisió d’aquest informe de la UNESCO. Què és aquesta regió Altres? I si hom cerca el llistat de suposats museus a USA troba que han inclós a la categoria de museus coses tan peregrines com edificis emblemàtics, parcs botànics, i societats interessades en la història. Això és una mica fer trampa i invalida qualsevol comparació internacional.

Seguirem cercant més dades i estudis per poder entendre millor el panorama internacional, a travès de mètriques més precises i contrastables. Ajuda’m als comentaris, si tens alguna font interessant.


Font: https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000376729_eng

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils