S01 E16 - A Mèxic hi ha 5 de les 10 ciutats amb més assassinats del món per cada 100 mil habitants
S01:E16

S01 E16 - A Mèxic hi ha 5 de les 10 ciutats amb més assassinats del món per cada 100 mil habitants

Episode description

Analitzem el top 10 de ciutats amb més assassinats per cada 100.000 habitants. Tingues en compte que hi ha ciutats amb moltíssima més població on encara moren més milers de persones cada any, i no apareixen en aquest rànquing.

Tijuana (Mèxic) és a dalt de tot amb 138 persones assassinades cada any per cada 100 mil habitants. És la ciutat més poblada de l’estat mexicà de Baja California, fronterera amb Estats Units d’Amèrica. Forma part de la zona metropolitana de San Diego, USA. La població és de gairebé 2 milions de persones. Així que cada any moren assassinades més de 2500 persones a aquesta ciutat.

En segon lloc, segueix Acapulco, la capital de l’estat mexicà de Guerrero, al Sud del país. És un dels llocs més turístics del país, especialment visitat per estrelles de Hollywood. La seva població és de 700 mil habitants, i són assassinats 110 persones per cada 100 mil habitants. És a dir, gairebé 800 l’any, dos assassinats cada dia de mitjana.

La resta del rànquing segueix així: en tercer lloc, la veneçolana Caracas, amb 100 per cada 100 mil, les mexicanes Ciudad Victoria, Ciudad Juárez i Irapuato amb més de 80 per cada 100 mil, la segueix la veneçolana Ciudad Guayana amb 78, les brasileres Natal i Fortalesa amb 69 i 74, i al lloc número 10 l’única no llatinoamericana, Ciutat del Cap de Sud-àfrica, una megalòpolis de més de 7 milions d’habitants, on són assassinades 66 persones cada 100 mil, és a dir 4600 persones a l’any… ni més ni menys que el doble de gent que a Tijuana!!


Font: https://www.statista.com/statistics/243797/ranking-of-the-most-dangerous-cities-in-the-world-by-murder-rate-per-capita/

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils