S01 E15 - Les dues ciutats del món amb més densitat de població i amb més d'un milió d'habitants són a les Filipines
S01:E15

S01 E15 - Les dues ciutats del món amb més densitat de població i amb més d'un milió d'habitants són a les Filipines

Episode description

Abans de començar amb els números, deixa’m destacar una cosa rellevant: no hi ha cap relació entre la quantitat de població de les ciutats i la seva densitat. Hi ha ciutats amb menys de 50 mil habitants super denses, i en canvi les megalòpolis xineses no apareixen ni al top 100 de densitat.

La densitat de població es mesura com el nombre de gent que viu per quilòmetre quadrat. He escollit de la wikipedia les 20 ciutats més denses amb més d’un milió d’habitants.

El 70% són de l’Àsia i l’Orient Mitjà. Manila (a les Filipines) és la més densa amb diferència: 43 mil habitants per quilòmetre quadrat. I li segueix Caloocan, també de les Filipines amb 31 mil habitants per quilòmetre quadrat. I de fet hi ha una altra ciutat filipina en aquest rànquing, Quezon City, amb 18 mil.

Et llegeixo el rànquing de major a menor: Manila i Caloocan (Filipines), Kathmandú (Nepal), Dhaka (Bangla Desh), Manhattan (USA), Karachi (Pakistan), Kolkata (Índia), Damasc (Síria), París (França) , Howrah i Mombay (Índia), Bandung (Indonèsia), Quezon City (Filipines), Nezahualcóyotl (Mèxic), Chittagong (Bangla Desh), Seül (Corea), Barcelona (Espanya), Jakarta (Indonèsia), i El Caire (Egipte) .

Quina d’aquestes super-ciutats t’ha sorprès que estigués entre les 20 més denses?


Font: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_proper_by_population_density

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils