S01 E13 - Obtenir un quilo de carn genera 100 vegades més gasos d'efecte d'hivernacle que un quilo de vegetals
S01:E13

S01 E13 - Obtenir un quilo de carn genera 100 vegades més gasos d'efecte d'hivernacle que un quilo de vegetals

Episode description

La cria de bestiar per a carn de res genera 200 vegades més diòxid de carboni que el conreu de patates o nous. Cent vegades més que els plàtans o els pèsols. Cinquanta vegades més que els tomàquets. Vint vegades més que l’arròs.

En valor absolut aquests són els números. Un quilo de carn de cap de bestiar exigeix expulsar a l’atmosfera cent quilos de CO2 !! És a dir, cent vegades més.

Les altres carns no són tan extremes, però també són molt contaminants. En ordre, de major a menor: xai 40kg, gambes de granja 27kg, porc 12kg, aus 10kg.

Per la mateixa raó, els productes derivats dels animals també contaminen força: formatge 24kg, ous 5kg, llet 3kg… tot això per cada quilo d’aliment produït.

La majoria de vegetals estan entre el mig quilo i els 2 quilos. Excepcionalment, el quilo d’arròs genera més de 4kg de CO2.

Per sort, ja estan sortint al mercat els primers productes carnis CULTIVATS al laboratori, que estalvien un 99% de l’aigua consumida i els gasos generats amb el bestiar, i acaben amb el 100% del patiment i esclavatge animal.


Font: https://ourworldindata.org/environmental-impacts-of-food

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils