S01 E10 - El 59% de la població mundial utilitza les xarxes socials, són el 93% dels internautes
S01:E10

S01 E10 - El 59% de la població mundial utilitza les xarxes socials, són el 93% dels internautes

Episode description

Dels gairebé 8000 milions d’humans, les xarxes socials les utilitzen 4700 milions. És a dir, gairebé la meitat dels humans no són a les xarxes socials.

Atès que hi ha 5000 milions d’internautes, això vol dir que hi ha aproximadament un 7% d’internautes que no són a les xarxes socials.

Aquestes són dades d’octubre del 2022. I canvien any amb any. De fet, respecte a l’any anterior, som 66 milions més d’habitants, però som 170 milions més usant internet i 190 milions més a les xarxes socials.

Dit d’una altra manera, el nombre d’internautes i usuaris de xarxes socials augmenta 3 vegades més ràpid que la població mundial.

També podríem prospectar que si el creixement d’usuaris d’internet cada any es manté a l’actual 3.5%, llavors en un període d’uns 10 anys tots estaran connectats.

Serà així? Sembla improbable per diverses raons. La principal, que hi ha unes bosses de pobresa força impressionants (de les quals parlarem en futurs episodis) que fan molt difícil que aquesta gent estigui connectada a internet. Però qui sap… també diuen que la connexió a internet està camí a ser un bé de primera necessitat per a qualsevol que respiri.


Font: https://datareportal.com/reports/digital-2022-october-global-statshot

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils