Google Trends és una interessantíssima eina estadística. Ens permet conèixer el nivell de cerca de certes expressions o paraules al buscador Google, i comparar l’evolució en el temps de diferents expressions.
A la descripció et deixo els gràfics de cerca en anglès i en espanyol de les expressions “llet d’ametlla”, “llet de civada”, “llet de soja” i “llet d’arròs”, en els darrers 5 anys.
Hi ha tres coses a ressaltar:
Primer, que la llet d’ametlla és la que suscita més interès en anglès, unes 3 vegades més que les altres. Però en espanyol és la llet d’arròs la més cercada.
Segon, ha anat pujant l’interès per la llet de civada, en tots dos idiomes. Avui duplica l’interès de fa 5 anys, i està al nivell de la primera.
El tercer punt a ressaltar és el que dóna títol a aquesta càpsula informativa: cada mes de Gener TOTES aquestes llets alternatives DUPLIQUEN el seu interès a la xarxa, aconseguint pics de fins al doble d’interès. I al llarg de l’any l’interès torna a baixar fins a arribar a un mínim al desembre. Sempre, cada any.
Què podria explicar aquesta periodicitat tan marcada? Podria ser que després de la golafreria de les festes nadalenques les persones es bolquin desesperadament a buscar a internet aliments més saludables i menys calòrics? Tu què dius?
Font: https://www.reddit.com/r/dataisbeautiful/comments/ywaj8s/oc_earths_population_reaches_8_billion/
Música: Audionautix.com
Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva
Veu: Azure Speech Studio
Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:
https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils
Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:
També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:
O a Facebook: