S01 E09 - Cada mes de gener es duplica l'interès per la llet d'ametlla, la llet de civada i la llet de soja
S01:E09

S01 E09 - Cada mes de gener es duplica l'interès per la llet d'ametlla, la llet de civada i la llet de soja

Episode description

Google Trends és una interessantíssima eina estadística. Ens permet conèixer el nivell de cerca de certes expressions o paraules al buscador Google, i comparar l’evolució en el temps de diferents expressions.

A la descripció et deixo els gràfics de cerca en anglès i en espanyol de les expressions “llet d’ametlla”, “llet de civada”, “llet de soja” i “llet d’arròs”, en els darrers 5 anys.

Hi ha tres coses a ressaltar:

  • Primer, que la llet d’ametlla és la que suscita més interès en anglès, unes 3 vegades més que les altres. Però en espanyol és la llet d’arròs la més cercada.

  • Segon, ha anat pujant l’interès per la llet de civada, en tots dos idiomes. Avui duplica l’interès de fa 5 anys, i està al nivell de la primera.

  • El tercer punt a ressaltar és el que dóna títol a aquesta càpsula informativa: cada mes de Gener TOTES aquestes llets alternatives DUPLIQUEN el seu interès a la xarxa, aconseguint pics de fins al doble d’interès. I al llarg de l’any l’interès torna a baixar fins a arribar a un mínim al desembre. Sempre, cada any.

Què podria explicar aquesta periodicitat tan marcada? Podria ser que després de la golafreria de les festes nadalenques les persones es bolquin desesperadament a buscar a internet aliments més saludables i menys calòrics? Tu què dius?


Font: https://www.reddit.com/r/dataisbeautiful/comments/ywaj8s/oc_earths_population_reaches_8_billion/

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils