S01 E08 - Som 8 mil milions de persones al món, i només a la Xina i l'Índia hi ha gairebé 3 mil milions
S01:E08

S01 E08 - Som 8 mil milions de persones al món, i només a la Xina i l'Índia hi ha gairebé 3 mil milions

Episode description

Les dades de població canvien cada any. A nivell mundial ja hem arribat als 8 mil milions i es calcula que el nostre límit podria ser d’uns deu mil, per l’any 2050.

Els països en desenvolupament sempre tenen un “boom” demogràfic. Només cal recordar que el Regne Unit va duplicar la població en cent anys, durant la seva revolució industrial. La Xina ho ha fet en els darrers 50 anys i l’Índia ho està fent ara. Sembla que l’Índia superarà la Xina el 2023.

A l’Àfrica també s’està donant aquest “boom” i apenes comença. A Nigèria, el país africà més poblat, han duplicat la seva població en només 30 anys. Ara són més de 200 milions de persones.

USA és el país més poblat d’Amèrica del Nord amb 340 milions. A Sud-amèrica, Brasil amb 210 milions. A Europa, Rússia amb 140 milions. I a Oceania, Austràlia amb prou feines té 25 milions d’habitants.

Potser la dada més impactant és que el 60% de la població mundial és a Àsia. I de la resta, gairebé la meitat és a l’Àfrica.

La història dels països que primer es van desenvolupar industrialment ens ha ensenyat que aquest “boom” poblacional durant el període de desenvolupament s’acaba aturant, i fins i tot finalment es reverteix el sentit.

Per aquesta raó no hi ha dubte que la població mundial deixarà de créixer en un futur “pròxim”. Arribarà un moment en què la natalitat serà inferior a la mortalitat.


Font: https://www.reddit.com/r/dataisbeautiful/comments/ywaj8s/oc_earths_population_reaches_8_billion/

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils