S01 E06 - A Mèxic estimen el cinema de terror, a Itàlia la comèdia i a la Xina l'acció
S01:E06

S01 E06 - A Mèxic estimen el cinema de terror, a Itàlia la comèdia i a la Xina l'acció

Episode description

No són tòpics. Són algunes de les interessants dades que es desprenen d’un estudi de l’American Film Market sobre la base dels ingressos de taquilla del 2015 al 2022 als 12 països més taquillers del món. L’Índia es va excloure per qüestions tècniques.

A la Xina, el Japó i Corea del Sud les pel·lícules d’acció tenen més taquilla que en altres països.

A Itàlia és on amb diferència la Comèdia es ven millor, un 85% més que a la mitjana global. Mentre que a Corea del Sud i al Japó es veuen molt per sota que a altres països, menys d’un 50%.

El gènere de terror és força extrem: mentre que a Mèxic és un 70% més popular que la mitjana dels altres països, a la Xina és un 95% menys popular. Això és degut al fet que en aquest país estan prohibides les pel·lícules amb excés de mals hàbits (immoralitat, abusos, etc.) i les basades en supersticions (fantasmes, possessions, etc.).

El més sorprenent és que el Japó és el segon país on menys es valora el terror, darrere de la Xina, amb un -50% respecte a la mitjana global. També és al Japó on menys es valoren les comèdies romàntiques, amb un -90%.

Alguna d’aquestes dades va contra el que havies suposat respecte a algun dels gèneres? o dels països esmentats? És curiós com tot i que el món cada dia se’ns fa més petit, hi continuen havent profundes diferències culturals.

Encara que no ens enganyem… tot això són mitjanes sobre milions de gent. Cal no oblidar que tots els gèneres tenen el seu públic a qualsevol racó del món.


Font: https://americanfilmmarket.com/relative-popularity-genres-around-world/

Música: Audionautix.com

Software: LibreOffice Calc, Audacity, Kdenlive, Gimp, Canva

Veu: Azure Speech Studio


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils

O a Facebook:

https://www.facebook.com/datofils