S01 E02 - La venda de càmeres va baixar al 10% quan van aparèixer els smartphons
S01:E02

S01 E02 - La venda de càmeres va baixar al 10% quan van aparèixer els smartphons

Episode description

Les càmeres de fotos han estat reemplaçades pels telèfons intel·ligents?

Això és el que sembla que ens diu l’evolució de vendes de càmeres de fotos analògiques, càmeres de fotos digitals i smartphones.

Anem als números.

El 1997 es comencen a vendre les primeres càmeres digitals. En aquell any es van vendre 36 milions de càmeres analògiques! Estaven en el seu millor moment!

Però tot just 5 anys després ja es venien tantes càmeres digitals com analògiques: 23 milions. Les analògiques estaven essent reemplaçades per les digitals.

El 2005 apareixen els telèfons intel·ligents i mentre les vendes es disparen fins al rècord de 1500 milions el 2019, les càmeres analògiques pràcticament desapareixen i les càmeres digitals baixen fins als 8 milions d’unitats venudes a l’any. És a dir, deu vegades menys que en el millor moment.

Les càmeres han estat reemplaçades pels telèfons intel·ligents? Almenys sembla que els professionals segueixen usant equips fotogràfics que no són telèfons, principalment per la millor tecnologia òptica i mecànica. Però sens dubte que gràcies als telèfons, la resta de la humanitat hem realment descobert el plaer de fotografiar… uns amb millor art que altres.


Font: https://reddit.com/r/dataisbeautiful/comments/wwhjua/oc_sales_of_smartphones_verses_cameras_over_time/

Dades: IDC, CIPA (Japón), Gartner, Canalys

Música: Audionautix.com


Pots trobar-nos a totes les plataformes de podcast com “Datòfils”, encara que aquesta és la web oficial on pots escoltar tots els episodis sense descarregar cap app ni registrar-te, però si vols deixar un M’agrada o comentar has de tenir un compte a Mastodon:

https://podcast.imasdeweb.com/@Datofils

Si ets usuari de Telegram, pots subscriure’t al nostre canal i allà pots deixar els teus comentaris a cada episodi i parlar amb mi o amb altres oients:

https://t.me/datofils

També pots escoltar-nos, seguir-nos i deixar-nos comentaris a Youtube:

https://youtube.com/@datofils